У Варшаві близько 200 тисяч осіб вийшли на антиурядові мітинги

07.05.2016 / Новини

У польській столиці Варшаві відбулося декілька антиурядових мітингів та демонстрацій.

За даними міської влади, участь у акціях взяли близько 200 тисяч осіб.

Про це повідомляє “Високий замок”.

В той же час, видання DW повідомило, що опозиційні мітинги зібрали понад 240 тисяч поляків.

Учасники демонстрацій скандували «Ми знаходимося в Європі і залишимося в Європі». Вони виступали проти «спірних законодавчих ініціатив уряду, які, на їхню думку, підривають демократичні процеси в країні і привели до розбіжностей з Брюсселем».

Організаторами демонстрації виступили опозиційна партія «Громадянська платформа» і «Комітет на захист демократії» (KOD).

Видання також повідомило, що більше тисячі націоналістів та прихильників «правокатолицьких груп» протестували проти втручання Євросоюзу до польської політики.

Мітинг проти акції «Свободи, рівності, демократії» почався в суботу під гаслом «Мужність, Польща».

Нагадаємо, раніше національно-консервативний уряд Польщі провів ряд спірних реформ. Зокрема, наприкінці 2015 року був прийнятий закон, що обмежує повноваження Конституційного суду, а на початку січня — закон, що дозволяє уряду приймати кадрові рішення щодо призначення керівництва в теле- і радіокомпанії.

Потім польський сенат надав спецслужбам і поліції доступ до акаунтів користувачів без згоди провайдерів і судового контролю. А на початку травня уряд представив в парламенті законопроект, відповідно до якого суспільно-правові ЗМІ в країні повинні бути націоналізовані.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*