У Тихому океані знайшли три нових види дивовижних глибоководних риб

11.09.2018 / Новини

В експедиції в одне з найглибших місць на планеті міжнародна команда знайшла три нових види глибоководних риб, про яких нічого не було відомо раніше. Це сталося в Атакамському жолобі в Тихому океані.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на Naked Ѕсіепсе.

Тимчасову назву видів – рожевий, блакитний і пурпурний атакамський липарис, або морський слизень.

Дослідники також показали відео, на якому видно, як риби годуються і взаємодіють один з одним на глибині 7,5 км над водою.

“Липариси відносяться до сімейства липарових, морських лучеперих риб. Їх зовнішній вигляд має мало спільного зі стереотипними уявленнями про глибоководних риб: у них немає великих зубів і виглядають вони в цілому негрозно. Липариси мають маленькі розміри, їх драглисте тіло напівпрозоре, без луски. Кістки і зуби риб надзвичайно міцні, що дозволяє їм жити в умовах високого тиску і зберігати рівновагу. Риби ідеально пристосовані до життя у найбільш глибоких частинах океану – там, де інші організми не змогли б пробути й хвилини”, – сказано в повідомленні.

Також уточнюється, що якщо липариса винести на поверхню, його тіло стане надто крихким і буквально розтане через високі температури.

“Завдяки пристосованості до життя глибоко під водою, у морських слимаків немає конкурентів і хижаків, які могли б їх зловити, – розповів доктор Томас Лінлі з Ньюкаслського університету. – Як можна побачити на відео, в глибинах живе безліч безхребетних, якими липариси харчуються. Тут вони хижаки номер один. Риби досить активні і виглядають ситими”.

Вченим також вдалося зловити особину одного з виявлених видів за допомогою пастки. Рибу змогли зберегти в дуже хорошому стані. Зараз її описом займається команда вчених з Ньюкаслського університету спільно з колегами із США та Музею природознавства в Лондоні.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*