У Світязькому чоловічому монастирі відзначили престольне свято

13.07.2019 / Новини

В одній з наймолодших на Волині святій обителі – Світязькому Петро-Павлівському чоловічому монастирі – 12 липня відзначили престольне свято.

Білокамінний Петро-Павлівський храм, що ось уже понад 160 років височіє над озером Світязь, 14 літ тому став головним храмом чернечої громади, котру очолив архімандрит Арсеній Дем’янчук, – передає Район.Шацьк.

Богу було угодно, щоб за короткий проміжок часу добра слава про монастир поширилася просторами православної Волині і прикордонних територій Білорусі.

З 2001 року до ікони Божої Матері Почаївської, яка замироточила в древньому Петро-Павлівському храмі, не припиняється потік вірян.

Зараз ікона до половини завішена при­красами зі срібла і золота – це добровільні пожертви людей, яких зцілила Богородиця чи яви­ла їм чудо. До неї йдуть ті, хто не може народити дітей – на сьо­годні відомі понад 65 випадків зцілення подружніх пар від безпліддя. Приводять хворих на рак, сектантів, п’яниць.

Ті, хто спо­відаються, причащаються, замовляють водосвятні молеб­ні, з вірою п’ють святу воду і по­мазуються маслом з лампади чу­дотворної ікони, чудодійним чином отримують те, що просять.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*