У США українського хакера звинуватили у зломі корпоративних даних

16.01.2019 / Новини

Влада США у вівторок звинуватила кількох трейдерів і 27-річного українського хакера в незаконних схемах обміну інформацією, одержаною шляхом проникнення в базу даних Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

Про це пише Reuters.

Звинувачення пов’язані зі зломом у 2016 році системи Edgar — бази корпоративної реєстрації SEC, яку використовують державні компанії. 27-річний Олександр Єременко з Києва та його спільники отримали тисячі документів, у тому числі приблизно 157 довідок про доходи, зламавши Edgar через литовський сервер, а потім поділилися ними з мережею трейдерів.

Трейдери отримали незаконний прибуток у розмірі понад $4,1 млн, торгуючи викраденими даними в період з травня до жовтня 2016 року.

Голова SEC Джей Клейтон сказав, що цей випадок ілюструє «значні» загрози, які кіберзлочинність несе для ринків США, у тому числі за межами країни, і що його відомство не захищене, незважаючи на всі зусилля.

Міністерство юстиції США повідомило, що Єременко і ще один українець, Артем Радченко, надсилали підроблені електронні листи працівникам SEC, що дозволяло їм встановлювати шкідливе ПЗ на комп’ютери SEC і красти документи.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*