У США пропонують призначити винагороду тому, хто першим побудує базу на Місяці

27.08.2019 / Новини

Колишній конгресмен США і спікер Палати представників США Н’ют Гінгріч пропонує призначити 2 мільярди винагороди тому, хто першим побудує базу на Місяці.

План Гінгріча підтримали і інші впливові діячі, які скептично ставляться до спроможностей американського космічного агентства НАСА, повідомляє Голос Америки.

“Вартість винагороди набагато менше, ніж 50 мільярдів доларів, які, за оцінками, знадобляться NASA для освоєння Місяця з залученням великих авіабудівельників США, включаючи компанії Boeing та Lockheed Martin”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прибічники цього плану намагаються переконати президента США Дональда Трампа, що саме цей план дозволить виконати поставлену президентом мету створення постійної присутності на Місяці до 2024 року.

Творці плану сподіваються, що приватні компанії, такі як SpaceX Ілона Маска, Blue Origin Джеффа Безоса, а також Boeing та Lockheed Martin будуть змагатись за винагороду.

“Чудова ідея”, – відреагував на повідомлення про план Ілон Маск у понеділок.

Грошовий приз можуть поділити: 1 мільярд компанії, яка першою створить “простору, зручну базу для людей” на Місяці і мільярд компанії, яка зможе успішно підтримувати базу, повідомляє Ars Technica.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*