У Штуні змагалися юні туристи (ФОТО)

09.01.2018 / Новини, Спорт

У вівторок, 9 січня, у спортивному залі Штунської школи відбулися командні змагання з пішохідного туризму на Кубок Вишнівської ОТГ «Срібний карабін».

Мета заходу — виховання патріотизму, популяризація спортивного туризму, як активного способу відпочинку, фізичного вдосконалення, а також залучення дітей до регулярних занять спортом.

Загалом у змаганнях взяли участь 20 команд, зокрема дві з них представляли школи сусіднього Шацького району.

Під час урочистого відкриття учасників змагань привітали: заступник голови Вишнівської ОТГ з гуманітарних питань Василь Стрільчук та виконувач обов’язків старости с. Штунь Олександр Зінчук.

Школярам належало якомога швидше подолати дистанцію, яка складалася з шести етапів: «Навісна переправа через яр», «Переправа по мотузці з перилами», «Підйом спортивним способом», «Траверс схилу», «Спуск спортивним способом», «Купини», а також вправлятися у в’язанні вузлів різних видів: «вісімки», морського, ткацького, зустрічного.

У підсумку п’єдестал пошани посіли господарі — учні Штунської школи. Зокрема, третє місце посіла команда 5 класу у складі: Івана Веремка, Софії Вірич, Марії Ляшук і Юлії Король. Срібними призерами стали семикласники: Ангеліна Ляшук, Олександра Зінчук, Дарина Ярмолюк і Назар Лобко.

А лаври переможців дісталися команді 6 класу у складі: Оксани Вихрук, Юлії Тимощук, Артема Древка і Юлії Міщук.

Читайте також:

2 Коментарів У Штуні змагалися юні туристи (ФОТО)

  1. Все добре, але потрібно зважати на те, що там є години туристичного гуртка, і не одна. Це вже була б ганьба, аби вони не виграли. А Решта шкіл як завжди на ентузіазмі.Всі повинні бути в рівних умовах. Штунські учні взагалі повинні бути поза конкурсом, або змагатися серед собі рівних. Не було правди і справедливості, мабуть, і не буде. Хоч і пішли в Отг….

  2. Це туфта,а незмагання. Як тільки прийшло положення, було зрозуміло, що Штунь забере всі місця. Ви організуйте змагання де учні всі будуть в рівних умовах, і тоді побачите де буде Штунь. А ще цікавить скільки коштів витрачається на туризм.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*