У Штуні провели туристичні змагання серед шкіл Вишнівської ОТГ (ФОТО)

06.12.2019 / Новини, Спорт

5 грудня у Штунській загальноосвітній школі I-III ступенів відбувся відкритий чемпіонат з пішохідного туризму «Срібний карабін» серед учнів шкіл Вишнівської громади, присвячений Дню Збройних сил України.

Метою заходу були розвиток та популяризація спортивного туризму, вдосконалення туристичних вмінь та навичок, залучення до занять спортом,- йдеться на сайті Вишнівської ОТГ.

З вітальним словом до учасників змагань звернулася директорка Штунської ЗОШ I-III ступенів Світлана Булавчук, виконуючий обов’язки старости Штунського старостинського округу Олександр Зінчук та завідувачка комунальною установою «Методичний центр» Вишнівської сільської ради Ольга Романюк. Гості свята побажали учням гарного настрою та перемог.

Учасники змагань майстерно виконували усі поставлені завдання: вертикальний маятник, навісна переправа, паралельні мотузки, підйом спортивним способом, траверс, спуск спортивним способом, в’язання туристичних вузлів тощо. Школярі відчайдушно змагалися за перемогу в кожному виді змагань, під час яких показали неабиякі вміння долати труднощі та перешкоди, підтримувати свою команду, проявляти організованість, самостійність, стійкість, згуртованість.

У результаті напруженої боротьби, найспритнішими виявилися учні Штунської ЗОШ I-III ступенів. І це не дивно, адже саме Штунська школа є осередком туристичної роботи. Їм вдалося вибороти перші місця у старші та молодшій вікових групах. Друге місце у старшій віковій категорії дісталося представникам Олеської  ЗОШ I-III ступенів, у молодшій – Радехівської ЗОШ I-II ступенів. Третє місце у старшій віковій категорії, відповідно, посіли школярі Радехівської школи, у молодшій – Олеської ЗОШ.

Усі учасники були нагороджені грамотами за активну участь. Командам – переможцям було вручено кубки, медалі та цінні подарунки.

Висловлюємо подяку вчителю фізичного виховання Штунської ЗОШ I-III ступенів Юрію Оліщуку, який активно веде просвітницьку діяльність та залучає молодь до туристично-краєзнавчої роботи.

Проведення подібних змагань вже стало традицією нашої громади. Адже здорові, активні та спортивно підготовлені діти – запорука щасливого розвитку громади та держави вцілому.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*