У Шотландії ввели мінімальні ціни на алкоголь

02.05.2018 / Новини

З 1-го травня, у Шотландії діють мінімальні роздрібні ціни на алкогольні напої. В уряді країни пояснюють: такий крок здійснили, щоб захистити здоров’я громадян.

Про це повідомляє DW.com.

Усе каже про те, що мінімальні ціни скоротять смертність від пов’язаних з алкоголем захворювань та загалом зменшать шкідливий вплив алкоголю на суспільство,– пояснила прем’єр Шотландії Нікола Стерджен.

Вона також додала, що це “сміливе рішення”.

Зазначимо, відтепер найменший цінник на алкогольний напій у Шотландії має становити не менше 50 пенсів (0,68 долара США, близько 18 гривень) за 10 мілілітрів чистого алкоголю. Тобто пляшка пива коштуватиме близько 70 пенсів, а пляшка вина – п’ять фунтів (приблизно 180 гривень).

Такі правила папламент країни ухвалив ще у 2012 році, проте вони ніяк не могли набути чинності через судову тяганину із Асоціацією шотландського віскі. В організації заявляли, що закон може несправедливо вдарити по кишенях шотландців, які полюбляють випити. Втім, наприкінці 2017 року суд таки виніс рішення на користь уряду Шотландії.

Додамо, за інформацією відповідних органів, зловживання алкоголем спричиняє в Шотландії 697 випадків госпіталізації та 22 смерті на тиждень. У регіоні продають алкоголю в розрахунку на одного дорослого на 20 відсотків більше, ніж в інших історичних провінціях Сполученого Королівства.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*