У школах Любомльщини не вжили належних заходів з оптимізації шкіл

10.02.2017 / Новини

На Волині продовжують оптимізовувати малочисельні навчальні заклади.

Про це йшлося 9 лютого під час засідання колегії управління освіти, науки і молоді облдержадміністрації, – пише Волинський інформаційний портал.

Начальник управління Людмила Плахотна розповіла, що на цей час в області функціонує 702 школи: 21 гімназія, дев’ятнадцять ліцеїв, три колегіуми та десять загальноосвітніх навчальних закладів для дітей із особливими потребами, 112 шкіл першого, 237 – першого-другого та 345 першого-третього ступенів. Із цих закладів, 115 – малочисельні.

Усього в школах області навчається 129,9 тисячі учнів. Протягом 2016 року на Волині реорганізували 64 загальноосвітні школи. Зокрема, закрили десять і призупинили діяльність 26 шкіл першого ступеня, призупинили діяльність чотирьох ЗОШ першого-другого ступенів, понизили ступені двох загальноосвітніх шкіл першого-третього та трьох першого-другого ступенів. На цей час створили чотири опорні школи, до складу яких увійшли п’ятнадцять філій.

Тільки для оновлення та модернізації навчально-матеріальної бази опорних шкіл торік в області освоїли одинадцять мільйонів гривень цільової освітньої субвенції.

Утім, влітку минулого року в Іваничівському, Любомльському та Любешівському районах не вжили жодних заходів із оптимізації мережі шкіл. Така тенденція, на думку Людмили Плахотної, веде до збільшення вартості утримання одного учня. У кінцевому ж результаті будуть відсутні умови для якісної освіти.

3 Коментарів У школах Любомльщини не вжили належних заходів з оптимізації шкіл

    • ця безвідповідальність вилізе країні в тисячі безграмотних і не готових до реальності …оптимізація? діти тижнями сидять вдома, “доганяти” навчання самотужки не будуть, а в тих опорних школах на них і уваги не звернуть, щоб надолужити пропущене…головне, закрити школу просто, а от далі що?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*