У Шацьку зустріли дітлахів із Луганщини

05.07.2018 / Новини

У середу, 4-го липня у Шацьк, прибула група дітей-митців з різних населених пунктів Луганської області в рамках програми арт-терапії “Схід та Захід разом”.

Мета програми – проявити небайдужість до чужої біди та зробити все можливе для розвитку дітей, які проживають у зоні АТО, – інформує сайт Шацької райдержадміністрації.

Офіційна зустріч з керівництвом району відбулася у залі засідань Шацької районної ради, яку відкрив голова райдержадміністрації Василь Голядинець.

Начальниця відділу культури райдержадміністрації Оксана Юхимук представила презентацію про Шацький район, а луганчани – відеопроект “Луганщина – світанок України”, диско-запис якого вручили на згадку про зустріч Василю Голядинцю. Особливим подарунком для гостей стали ювілейні буклети, випущені з нагоди 25-ї річниці утворення Шацького району.

Невимушено, з особливим теплом у голосі, розповідали діти про населені пункти, в яких проживають.

Впродовж тижня на юних митців зі Сходу чекає насичена пізнавальна програма: майстер-клас малювання на склі “Малярство у дружньому колі”, майстер-класи з гончарства та плетіння купальського вінка, які проведуть волинські майстри народної творчості, волонтери, громадські активісти. Також для них відбудеться творча зустріч з вихованцями гуртка образотворчого мистецтва Шацького БДЮТ (керівник Ірина Вензловська) та дітьми, що відпочивають у таборі “Супутник”.

Школярі матимуть змогу побувати на фольклорному фестивалі “Святкування Івана Купала”, що відбудеться на території санаторію “Лісова пісня”, відвідати музей фауни Шацького лісового коледжу ім.В.В.Сулька, взяти участь в екскурсії “Шацькі озера – перлина Волині”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*