У Шацьку встановили камери, щоб дізнатися хто засмічує ліс (ФОТО)

10.03.2017 / Новини

Відеокамерами, а також за підтримки правоохоронців та еклогів боротимуться в Шацбку проти сміттєвих порушників.

Раніше опублікували фото стихійних сміттєзвалищ у навколишніх лісах і зокрема в зоні відпочинку біля озера Велике Чорне, – пише Район.Шацьк.

По тому працівники Шацького комунального підприємства «Будинкоуправління» вивезли від озера все сміття. Допомогти комунальникам прибрати соснову посадку зголосилися і учні 8-А і 9-А класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.- гімназії смт Шацьк, зокрема учні шкільного лісництва. Крім того, комунальники забрали з лісу контейнери для сміття, лишили тільки урни.

«Ми зробили це для того, щоб привчити мешканців прилеглих вулиць до цивілізованих правил поводження з відходами. Адже саме вони щодня виносять і вивозять сюди весь непотріб, яким закидана вся зона відпочинку. У Шацьку діє пакетний збір сміття, реалізовуємо населенню контейнери для відходів, які самі і вивозимо. Будь ласка, привчайтеся до порядку», – обурюється директор комунального підприємства Іван Коваль.

У вівторок, 7 березня, біля озера Велике Чорне запанувала чистота. А 8 березня знову виросли гори відходів. Не знайшовши контейнерів, мешканці прилеглих вулиць викидали сміття просто посеред лісу. Серед відходів було багато сухостою і квасолиння, пластику, контейнери для збору якого стоять майже на кожній вулиці районного центру, використаних дитячих підгузків.

Аби привчити людей до порядку, комунальники будуть застосовувати до порушників правил благоустрою більш жорсткі методи впливу. До чергування в зоні відпочинку – з метою виявлення порушників – залучатимуться працівники правоохоронних органів, екологічної служби.

На сьогодні в лісі вже встановлено відеонагляд, з допомогою якого можна буде оперативно виявити тих, хто забруднює навколишнє середовище і притягнути їх до відповідальності.

Так було
Так було…

…так стало

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*