У Світязі вшанували воїнів-афганців (ФОТО)

15.02.2019 / Новини

У Шацьку вшанували учасників бойових дій на території інших держав та відзначили 30-ту річницю виведення радянських військ з Республіки Афганістан.

Дата виведення радянських військ з Афганістану – 15 лютого – є днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Нині ми віддаємо данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців, їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш, як двадцяти країнах світу – Угорщині, Єгипті, Іраку, Чехословаччині, Ефіопії, Анголі, Югославії, Лівані та інших.

15 лютого мине 30 років, відколи останній солдат перетнув кордон країни, де йшла неоголошена війна. Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в селі Світязь відбулася традиційна, 21-ша зустріч “Від усієї душі”, яку щороку організовує і проводить для ветеранів Афганістану жителька цього села Галина Цвид.

Про це повідомляє прес-служба Шацької РДА.

Розпочалася зустріч з молитви у Світязькому чоловічому Петро-Павлівському монастирі. Службу в храмі на честь ікони Божої Матері “Спорительки хлібів” відправив намісник – архімандрит Арсеній, який помолився за живих ветеранів Афганістану з Шацького району та їхніх загиблих і померлих у мирний час побратимів.

Учасники заходу відвідали могили загиблих воїнів-земляків на кладовищі в селі Світязь: Володимира Хомича, Степана Озимка, а також учасника АТО Сергія Грибука. За кожного згадали теплим словом, а до пам’ятників поставили корзини з квітами.

Продовжилося відзначення свята у одному із закладів села Світязь. У залі панувала душевна атмосфера: теплі розмови про друзів та їх життя, сім’ю, роботу, ну і, звичайно, про Афганістан. Підсилив урочистість свята слайдовий перегляд світлин попередніх зустрічей “афганської родини”, світлин загиблих воїнів, короткометражних документальних фільмів про війну та ліричні пісні у виконанні місцевих аматорів.

Голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець та голова районної ради Сергій Карпук висловили шану і подяку всім ветеранам трагічної афганської війни за відвагу та почесне виконання свого військового обов’язку.

Керівники району вручили присутнім на святі воїнам – інтернаціоналістам, учасникам бойових дій та активістці Галині Цвид ювілейні медалі від Волинської обласної Спілки ветеранів Афганістану.

Такі ж нагороди з рук голови районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Володимира Носуліча отримали Василь Голядинець та Сергій Карпук.

З теплими словами привітань до присутніх звернулися Адам Дударчук, голова районної організації ветеранів війни та Микола Цвид Світязький сільський голова.

В свою чергу, Галина Цвид подякувала всім, хто долучився до організації урочистого заходу а зокрема, районній та місцевій владі.

По закінченню урочистості на гостей чекав святковий фуршет.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*