У Шацьку відбувся конкурс читців поезії Лесі Українки «Мій любий краю» (фото)

14.02.2017 / Новини

146-та річниця з дня народження Лесі Українки, яку будемо відзначати 25 лютого, стала приводом для проведення в  Шацьку традиційного конкурсу читців творів відомої поетеси «Мій любий краю».

Про це пише “Район.Шацьк”.

Захід, організований відділом культури Шацької райдержадміністрації в актовому залі Шацького лісового коледжу, об’єднав талановитих дітей і молодь району.

Учасники конкурсу, а це школярі, студенти, аматори клубних установ, відвідувачі бібліотек, які читали популярні і маловідомі твори Лесі Українки, зачаровували глядачів її мудрим, красивим і сильним поетичним словом.

 «Сон літньої ночі», «Мамо, іде вже зима», «Русалка», «Одержима» – в поезіях ожили мрії, думки, переживання і страждання талановитої землячки з трагічною долею.
 Місця серед конкурсантів, які декламували на сцені вірші в молодшій і старшій вікових категоріях, розподілилися, за висновком журі, таким чином:
 І категорія – до 12 років включно:

1 місце – Богдана Ключук, клуб села Смоляри-Світязькі;

2 місце – Олена Штандер, будинок культури села Піща;

3 місце – Людмила Демчук, будинок культури села Прип’ять, та Дарина Чоботан, бібліотека села Грабове;

 ІІ категорія – до 18 років включно:

1 місце – Оксана Цвинкилевич, будинок культури села Самійличі;

2 місце – Тетяна Жучик, клуб села Пулемець;

3 місце – Марія Саган, будинок культури села Пульмо.

 Оксана Юхимук, начальник відділу культури, та Валентина Ханзерук, директор Шацького районного будинку культури, вручили переможцям грамоти і як подарунок – підбірки книг, а решті учасників оголосили подяки за активну участь.

Переможець конкурсу буде представляти Шацький район на обласному конкурсі читців «Мій любий краю», який відбудеться 26 лютого в музеї Лесі Українки в селі Колодяжне.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*