У Шацьку відбулося бліц-навчання для роботодавців

21.08.2018 / Новини

Днями у приміщенні Шацької районної філії Волинського ОЦЗ було організовано бліц-навчання для роботодавців району.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Шацької районної філії ВОЦЗ.

Відкрив навчання голова Шацької РДА Василь Голядинець, зазначивши, що додержання законодавства про працю та зайнятість – вимога часу. Якщо ми хочемо бути впевненими у стабільному майбутньому, необхідно озброюватись знаннями і діяти в правовому полі.

Серед питань, що обговорювалися на семінарі, – забезпечення соціальних прав застрахованих осіб, шляхи легалізації заробітної плати та виявлення праці неоформлених працівників, заходи щодо посилення відповідальності за заборговану заробітну працю тощо.

Захід відбувався у формі жвавої дискусії. Фахівці управління Держпраці у Волинській області надали кваліфіковані відповіді на запитання роботодавців щодо дотримання мінімальних державних гарантій у сфері зайнятості, оплати святкових та нічних днів, роботи за сумісництвом та за договорами цивільно-правового характеру, індексації, штрафних санкцій за недодержання законодавства про працю та зайнятість.

Директорка Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості Мирослава Терета розповіла присутнім про послуги, які надає служба зайнятості роботодавцям, особливу увагу звернувши на електронні сервіси, компенсацію єдиного внеску, організацію професійного навчання.

Учасники навчання подякували організаторам заходу за проведене навчання та надану корисну інформацію. Отримані знання, за словами роботодавців, є цінними для ведення господарської діяльності, легалізації найманої праці, збереження трудових ресурсів, а це в свою чергу запорука розвитку економічно незалежної суверенної держави.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*