У Шацьку приватний підприємець хоче якомога дешевше купити землю селищної ради

21.12.2016 / Новини

У Шацьку ніяк не можуть дійти згоди селищна рада та приватний підприємець, оскільки не можуть погодити ціну за цілий гектар інвестиційно-привабливої землі.

Нормативно-грошова оцінка земельної ділянки у Шацьку, площею 0,9296 га, майном на якій володіє приватний підприємець Володимир Ковш, становить близько 960 тисяч гривень. У свою чергу, експертна грошова оцінка, яку виконала приватна луцька фірма, становить 276 тисяч гривень. Суттєва різниця в сумах – оце й є вагомою причиною, аби не затверджувати звіт про оцінку землі.

Як пояснив селищний голова Шацька Сергій Віннічук, під час перерви сесії у липні й справді засідали постійні комісії, члени яких познаходили чимало неточностей у звіті.

“Єдиної думки у депутатів щодо затвердження звіту не було ще на початку розгляду питання. Під час засідання комісії депутати й справді познаходили такі недоліки, які є недопустими у документації. Фактично Володимир Ковш використовує цю землю не для обслуговування гаража та складів, а для розміщення закладів торгівлі, автомийки, станції технічного обслуговування шиномонтажу, металобази, офісних приміщень та для обслуговування житлового будинку”, – прокоментував Сергій Віннічук.

Селищний голова також пояснив, що на переобладнання й побудову нових приміщень та копання ставка на цій земельній ділянці Шацька селищна рада не погоджувала містобудівну документацію щодо зміни цільового використання приміщень.

Щодо того, що у той самий день, коли й відбулась сесія, Сергій Віннічук розповів, що прийшов лист від оцінювача земельної ділянки про повернення звіту на доопрацювання.

“Звіт дос знаходиться на державній експертизі – його перевіряють на відповідність. Права Володимира Ковша на придбання земельної ділянки ніхто не порушував і не відмовляв у продажу. На цей час рішення про продпж земельної ділянки є чинним і ніде неоскарженим. Але варто все зробити відповідно до чинного законодавства й дотримуватись усіх норм та законів. Ми розуміємо, що для покупця приваблива якомога менша ціна. Для нас важливо – дотриматись висновків експертів і продати землю відповідно до її оцінки”, – пояснив Віннічук.

За словами Віннічука, приватний підприємець Володимир Ковш увесь час своєї діяльності не заключав договору оренди із селищною радою. Легко порахувати, що оренда такого шматка землі приносила б набагато більше доходу до місцевого бюджету порівняно із податком на землю.

Отже, як будуть розвиватись події далі – невідомо. Але все ж приватний підприємець уже розпочав судову тяганину проти селищної ради, оскільки вимагає скасувати рішення про відмову у затвердженнні звіту і купити землю відповідно до нього – за 276 тисяч гривень. Це найменша сума, яка звучить у ці справі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*