У Шацьку провели круглий стіл з роботодавцями (ФОТО)

14.08.2017 / Новини

Днями в приміщенні Шацького районного центру зайнятості відбувся «круглий» стіл для роботодавців з питань дотримання законодавства про працю за участю начальника Шацько-Любомльського об’єднаного управління Пенсійного фонду Віктора Гірича.

До семінару охоче долучилися 17 представників малого та середнього бізнесу.

Про це інформує Шацько-Любомльське об’єднане управління Пенсійного фонду.

Віктор Гірич повідомив, що наразі актуальним є питання виплати офіційної та прозорої заробітної плати, що розмір призначеної пенсії залежить від тривалості страхового стажу i від отриманої заробітної плати, з якої сплачено єдиний соціальний внесок.

Якщо розмір легальної заробітної плати менший за мiнiмальний, то людині не зараховується місяць роботи за повний місяць страхового стажу. Як правило, щоб не порушувати закон, роботодавці виплачують саме мiнiмальну заробітну плату, а більшу частку обіцяного прибутку видають у «конвертi» – без сплати податків та внесків.

Також акцентовали увагу присутніх на перевагах користування WEB-порталом Пенсійного фонду, де в зручній формі та з дотриманням вимог по захисту персональних даних є можливість самостійно контролювати достовірність відображення інформації в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного страхування.

Наприкінці відбувся конструктивний діалог у формі «запитання – відповіді» та надання індивідуальних консультацій.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*