У Шацьку планують побудувати новий ЦНАП (ФОТО)

14.08.2018 / Новини

3-го серпня під головуванням виконувачки обов’язкыв Шацького селищного голови Людмили Цевух, відбулося засідання чергової тридцять сьомої сесії селищної ради сьомого скликання.

Про внесення змін до селищ­ного бюджету поінформувала депутатів Надія Дударчук, на­ча­ль­ник – головний бухгалтер фі­нан­сово-господарського забез­пе­чення селищної ради, – повідомляє Шацький край.

З її слів, до селищного бюджету надійшло 13 241 090 грн. власних над­ходжень, що становить 112,6% до плану. Перевиконання становить 1 225 090 грн. Надія Дударчук ознайомила обранців гро­мади зі змінами, які пропону­ва­лося внести в дохідну і видат­кову частини бюджету.

Щодо видатків, то були озвучені такі потреби і відповідно суми: на придбання мотокоси для Самійличівського старостинського окру­гу – 13 000 грн.; на прид­бання посуду в школи (з розра­хунку по 40 грн. на дитину) та дошкільні навчальні заклади (з розрахунку по 60 грн. на дитину) – всього 20 900 грн.; на спортін­вен­тар для шкіл (25 грн. на дитину); на ремонт сходів і фун­даменту ДНЗ №1 смт Шацьк – 55 000 грн.; на прид­бання ме­б­лів та іграшок у При­п’ятський дитсадок – 10 000 грн. 142 600 грн. зап­лановано спрямува­ти на шко­­ли громади.

На придбання стендів і жалюзі у біологічний кабінет Мельни­ківської школи, те­ні­сних сто­лів у всі на­в­чальні заклади то­що. Пе­ред­бачені ко­ш­ти і на галузь куль­тури: на прове­ден­ня днів се­ла Мельники і села Прип’ять (від­по­відно 10 000 і 5 000 грн.), на придбання стільців у Самійли­чів­ський СБК (4 000 грн.), на проведення фізкультурно-ма­со­вих заходів (5 000 грн.) тощо.

Чималу суму виділять на утримання та розвиток автомо­більних доріг. А саме – 270 000 грн. слід передбачити на проектно-кошторисну документацію на поточний середній ремонт доріг: Шацьк-Світязь (від вул. Шково­роди в Шацьку до початку с. Світязь) – 70 000 грн., Шацьк-Прип’ять – 200 000 грн.

Депутати проголосували за всі зміни до бюджету, а також ухвалили рішення про спряму­вання медичної субвенції Ша­цькому районному бюджету. Обговорили і питання створен­ня в громаді Центру надання адмі­ністративних послуг (ЦНАПу).

Оскільки належного при­міщення в селищі не знайш­лося, то ЦНАП вирішили побу­дувати, вклавши в цю справу кошти селищного бюджету. Вартість робіт – 2,5 млн. грн. Орієнтовно до кінця наступ­ного року ми маємо побудувати це приміщення, – зазначила Людмила Цевух.

Нині постало питання виділення земельної ділянки під приміщення цього центру. Роз­глядаються два варіанти: на території старого ринку (зліва від дороги в напрямку с. Піща) та на дитячому майданчику біля храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*