У Світязі обговорювали, як будувати громадянське суспільство на довірі (фоторепортаж)

30.07.2016 / Новини

Протягом п’яти днів у Шацькому районі мізкували про  те, яким має бути українське суспільство після Євромайдану.

Про це інформує Українська Соціальна Академія на своїй сторінці у мережі Facebook.

18 липня стартувала Міжнародна Літня Школа «Творення простору суспільної довіри в Україні» організована з ініціативи Української Соціальної Академії, у співпраці з Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки.

Мета заходу –  участь у вирішенні нинішніх і перспективних питань становлення, розвитку та реалізації демократичних засад суспільного життя.

Серед викладачів були такі експерти, як Анатолій Крушлашов, доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології та державного управління Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича;

Максим Яковлєв, кандидат політичних наук, доцент кафедри політології Національний Університет «Києво-Могилянська Академія»;

Михайло Мельник, доктор Папського університету св. Томи Аквінського (м.Рим, Італія); директор Української Соціальної Академії (Київ, Україна), гостьовий викладач Інститут Університету «Софія» (Лоп’яно – Флоренція, Італія);

Василь Марчук, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри Політичних інститутів та процесів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Міжнародна Літня Школа: «Творення простору суспільної довіри в Україні» організована з ініціативи Українська Соціальна Академія, у співпраці з Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки.

Експерти протягом форуму висвітлювали вплив соціального та політичного капіталу на довіру до публічної влади; механізм формування громадянської активності в Україні.

Учасники зазначали, що простір довіри зростатиме, а довіра буде більш стійкою, якщо в суспільстві сформується політичний капітал: індивідуальний, інституційний, а особливо – генералізований (загальносуспільний). Політичний капітал є передумовою політичної довіри і стабільності саме тому, що утворюється шляхом накопичення позитивних ставлень і взаємодій двох сторін – суспільства і політичних акторів упродовж тривалого часу.

Доповідачі й учасники обговорили проблеми довіри в міжнародних стосунках і конфлікти, як прояви конфесійної і суспільної нетерпимості (непримеренності); економічну складову громадської діяльності; шлях України у становленні економічної безпеки; засоби її забезпечення та розвитку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*