У Шацьку обговорили заходи профілактики ВІЛ/СНІДу

19.02.2018 / Новини

15-го лютого під керівництвом заступника голови Шацької райдержадміністрації Володимира Бугайчука відбулася робоча нарада щодо профілактики ВІЛ/СНІДу в Шацькому районі.

Захід відбувся за ініціативи Людмили Смоляр, начальника відділу соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Шацького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та фахівця із соціальної роботи Оксани Левак.

“Метою робочої наради було пропагувати вивчення та розуміння проблеми ВІЛ/СНІДу серед населення, інформувати учнів та студентів Шацького району про можливі шляхи передачі ВІЛ інфекції та засоби захисту, розкрити питання толерантності по відношенню до ВІЛ інфікованих людей, підвищити рівень усвідомленості ситуації з поширенням ВІЛ в Україні, закликати до ведення здорового способу життя”, – йдеться на сайті Шацької райдержадміністрації.

Участь у заході взяли: Володимир Голядинець, директор Шацького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг ), Людмила Єрофєєва, начальник відділу освіти, молоді та спорту, Олена Кропивник, начальник служби у справах дітей, Алла Пех, головний спеціаліст служби у справах дітей, Людмила Гринь, інспектор ювенальної превенції Шацького відділення поліції.

Темпи зростання кількості ВІЛ інфікованих вражають, адже кожні 12 секунд одна людина інфікується, а кожні 16 секунд одна людина помирає. Тому такі заходи є обов’язковими для профілактики ВІЛ/СНІДу.

Наразі в Шацькому районі зареєстровано 16 дорослих і 1 дитина ВІЛ-інфікованих.

Також обговорювалося питання проведення бесід з працівниками державних установ району для більш детального ознайомлення з даною проблемою, попередження дискримінації щодо ВІЛ-інфікованих.

Робота у цьому напрямку відбуватиметься постійно, адже якщо це врятує хоча б одне життя – вона того варта.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*