У Шацьку обговорили питання профорієнтації молоді

24.02.2018 / Новини

Директор Шацького РЦЗ Мирослава Терета обговорила питання організації та проведення профорієнтаційної роботи з молоддю, організації різноманітних заходів зі школярами в навчальних закладах об’єднаної територіальної громади.

До розмови долучилися провідний фахівець з питань зайнятості Шацької районної філії Волинського ОЦЗ Лідія Шеметило та начальник гуманітарного відділу Шацької селищної ради Анатолій Павлей.

Про це йдеться на сторінці Шацької районної філії ВОЦЗ у Facebook.

Мирослава Терета зазначила, що одним із першочергових завдань служби зайнятості є підготовка школярів до свідомого вибору майбутньої професії школярів.

Профорієнтаційна робота, що нині проводиться районною службою зайнятості, зазнає суттєвих змін та трансформується через призму врахування сучасних підходів. В першу чергу, це виявляється у новому рівні комунікації при наданні профорієнтаційних послуг.

Начальник гуманітарного відділу Анатолій Павлей переконаний, що з раннього шкільного віку потрібно готувати майбутнє покоління до свідомого, зваженого вибору професії. Це завдання повинно виконуватися у тісному взаємозв’язку родинного виховання, вчителів та шкільних психологів, а також неодмінно фахівців районної служби зайнятості.

«Адже у дітей в 14-15 років вибір своєї майбутньої професії викликає багато труднощів, сумнівів, запитань. Для того, щоб зробити його правильно, дітям потрібно отримати якомога більше інформації зручним, доступним та цікавим для них способом», – зазначив він.

Під час зустрічі було підписано угоду про співпрацю між Шацькою районною філією Волинського ОЦЗ та гуманітарним відділом Шацької селищної ради.

Сторони впевнені, що сучасний комплексний підхід до вибору професії дітьми, з урахуванням всіх мінливих тенденцій ринку праці, дасть не швидкий, але надійний і перспективний результат.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*