У Шацьку обговорили проблеми підготовки до нового туристичного сезону (ВІДЕО)

05.05.2018 / Новини

Від совка до українських мальдів – шлях непростий і тривалий.

У Шацьку зібралися представники влади, національного парку і бізнесу аби обговорити стратегію розвитку парку і проблеми підготовки до нового туристичного сезону.

Спочатку директор НПП Марія Христецька представила концепцію реконструкції центрального пляжу села Світязь у співпраці з місцевим бізнесом.

Як інформує Перший, про це йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

Проте місцеві бізнесмени тривожаться, що за ними не збережуться раніше використовувані місця. А вони, мовляв, не один рік вкладали кошти, аби хоч якимось чином облагородити територію пляжу.

Натомість представники національного парку запевняють, що вони навпаки хочуть врегулювати ситуацію і підписати з підприємцями довгострокові угоди про співпрацю на умовах вигідних і для парку і для бізнесу.

Підприємців потрібно заохотити, вважає заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар, що був одним з ініціаторів зустрічі.

Керівництво нацпарку повинне приймати такі рішення, щоб бізнес сам виявив бажання інвестувати, додає він. І не лише малий та середній, а й великий. А для цього необхідно уточнити зонування території і визначити для кожного з них чіткі межі.

Зрештою переважна більшість представників бізнесу згодилась, що центральний пляж не повинен бути хаотичним, його потрібно впорядкувати і облаштувати. Тому підприємці налаштовані на подальшу співпрацю з шацьким нацпарком.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*