У Шацьку обговорили подальші кроки децентралізації (ФОТО)

14.03.2019 / Новини

Відбулася робоча зустріч директора Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолія Пархом’юка із головою Шацької районної держадміністрації Василем Голядинцем.

До заходу долучилися очільник Шацької районної ради Сергій Карпук та в.о. голови Шацької селищна ради Людмила Цевух.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону України.

Під час зустрічі обговорили подальші кроки децентралізації у Шацькому районі, зокрема, про приєднання до Шацької об’єднаної територіальної громади населених пунктів Шацького району.

Участь у заході узяли також радники Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Матвіюк, Катерина Степчук та Олена Кузьмич.

Попри те, що у перспективному плані формування громад, враховано входження всіх населених пунктів Шацького району до Шацької ОТГ, важливо не втратити право на інфраструктурну субвенцію, яка надається лише у випадку добровільності об’єднання. Тому не варто чекати 2020 року і адміністративного формування громади, а вже проводити необхідні дії — громадські слухання, обговорення та сесії щодо приєднання до діючої Шацької об’єднаної територіальної громади.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*