У Шацьку обговорили перспектики розвитку туризму у районі

15.11.2016 / Новини, Статті

Для аналізу стану розвитку та перспектив туристичного бізнесу Шацького району у Шацькому районному центрі зайнятості проведено «круглий стіл» на тему: «Перспективи розвитку туризму в Шацькому районі».

Про це інформує сайт Волинського обласного центру зайнятості.

Участь у дискусії взяли голова районної ради Сергій Карпук, директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, представники райдержадміністрації, податкової інспекції, національної поліції, національного природного парку, керівники органів місцевого самоврядування, власники агросадиб та представники преси.

Голова районної ради Сергій Карпук доповів про розвиток туризму в Шацькому районі. Учасники «круглого столу» ознайомились з презентацією «Шацький район – перспективи розвитку».

На раціональному використанні природних ресурсів наголосив директор Шацького національного природного парку Володимир Захарко. Фахівець розповів про роботу над проектами щодо водовідведення, водопостачання за кошти Євросоюзу.

Начальник Шацького відділення Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Світлана Сулік проаналізувала надходження до районного бюджету від сплати туристичного збору, внесла пропозиції щодо упорядкування реєстру громадян, які надають послуги з відпочинку, та закликала всі сторони діалогу до співпраці.

Про шахрайські дії, вчинені в літній період 2016 року, доповів начальник Шацького відділення Любомльського відділу поліції Віталій Мархальчук.

Жваве обговорення викликало у присутніх питання щодо розміщення інформації на сайтах та дошках оголошень. Власники сайтів готові йти назустріч і рекламувати послуги тих, хто легально здає власну нерухомість для відпочиваючих.

Директор районного центру зайнятості Мирослава Терета поінформувала присутніх про послуги служби зайнятості щодо започаткування власної справи у сфері сільського туризму, підготовку кадрів для туристичного та готельно-ресторанного бізнесу. Також зазначила, що у рамках реалізації освітнього проекту «Школа підтримки культури і туризму», разом із соціальними партнерами, для незайнятого населення постійно проводяться тренінги та семінари з питань розвитку зеленого туризму.

Досвідом роботи у туристичній сфері поділились очільники сільських громад та підприємець Петро Зуб, який розповів про свої враження щодо ведення бізнесу у Республіці Польща.

Директор обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, порівнявши Шацьк двадцятилітньої давності, наголосила, що сьогодні люди побачили мотив і вчаться туристичного менеджменту.

Хоча, за словами Раїси Євгенівни, відчувається дефіцит робочої сили у туристичній галузі: 17 тис. населення району обслуговує 100 тис. відпочивальників. Служба зайнятості завжди готова надати посильну допомогу у просвітницькій роботі та професійній підготовці населення для надання послуг у сфері обслуговування. Адже досвід є. Служба зайнятості успішно апробує освітні проекти, сприяє розробці туристичних маршрутів, допомагає безробітним у реалізації бізнес-ідей, в тому числі у сфері туризму.

В підсумку учасники заходу дійшли згоди, що перший крок зроблено і нині потрібно вести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення. Запропоновано створити робочу групу з розробки положення про розвиток туристичної галузі в районі. Під час заходу для гостей центру зайнятості проведено екскурсію у бізнес-центрі, де представлено презентації роботодавців, які працюють у сфері зеленого туризму.

1 Коментар У Шацьку обговорили перспектики розвитку туризму у районі

  1. Хоча, за словами Раїси Євгенівни, відчувається дефіцит робочої сили у туристичній галузі: 17 тис. населення району обслуговує 100 тис. відпочивальників……Але скільки з них платить податки – не знає навіть податкова. Значить перший мільйон ще попереду.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*