У Шацьку на базі загальноосвітньої школи створять гімназію

14.06.2016 / Новини

Гімназійні класи формуватимуться з учнів 5-х класів.

Про це йшлося під час позачергової сесії  під головуванням голови Шацької районної ради Сергія Карпука, інформує Шацький край.

Про реорганізацію загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів, шляхом перейменування  розповів  начальник відділу освіти та молоді Шацької райдержадміністрації Анатолій Пех.

За його словами, Шацький район – єдиний в області, де не має школи-гімназії, тож її планують створити на базі Шацької загальноосвітньої школи.

Щороку гімназійні класи будуть формуватися з учнів 5-х класів, до якого будуть зараховуватися діти або за результатами державної підсумкової атестації, або за співбесідою.

До класу можуть бути зараховані діти й з інших населених пунктів району, але в такому разі їхній доїзд забезпечуватимуть батьки дітей.

Профіль, за яким навчатимуться діти, обиратимуть батьки (математика або іноземна мова). Депутат Ольга Сахарук запропонувала прописати у Статуті школи-гімназії створення спеціальної комісії, яка буде на основі співбесіди чи іспитів проводити зарахування талановитих та обдарованих дітей до гімназійного класу.

1 Коментар У Шацьку на базі загальноосвітньої школи створять гімназію

  1. Шановні адміністратори сайту! Не видаляйте коректні коментарі!! Бо тупість владців треба показувати. Законодавство України не передбачає реорганізації шляхомперейменування. І крапка!!! Закон – один для всіх. І для Сахаручки, яка корчить із себе юриста вищого класу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*