У Шацьку говорили про перспективи розвитку рекреаційної діяльності на території національного парку

28.12.2017 / Новини

26-го грудня 2017 року відбулася оперативна нарада під керівництвом голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця.

Про це інформує сайт Шацької райдержадміністрації.

Новопризначена осільниця Шацького національного природного парку Марія Христецька поінформувала про перспективи розвитку рекреаційної діяльності на території Шацького ШНПП.

Зокрема, вона перерахувала фінансові надходження за надання послуг пов’язаних з рекреаційною діяльністю за 2017 рік склали 991006,0 грн, в тому числі по рекреаційних пунктах парку: «Незабудка» – 194660,0 грн, «Запісочне» – 68090,0 грн, «Полісянка» – 38400,0 грн, «Грушівський хутір» – 52800,0 грн.

Плата за відвідування території на посту «Венське» – 438916,0 грн та екологічний збір від баз відпочинку на підставі укладених з адміністрацією парку угод – 60140,0 грн. Надходження від заключних договорів на використання рекреаційного ресурсу складає – 138000,0 грн.

На всіх перелічених об`єктах проводиться прибирання побутових відходів, ремонт малих архітектурних форм, вирубка сухостійних та небезпечних дерев, в межах пляжних територій загального користування проводиться викошування чагарникової та трав`яної рослинності, підвезення піску на заболочені ділянки пляжів. Також передбачено щоденне прибирання території даних об`єктів побутових відходів на полігон транспортом лісництв національного парку.

З комунального закладу «Будинкоуправління» заключна угода про складування даних відходів. Для моніторингу та контролю якості води Шацького НПП протягом сезону відпочинку відслідковується біохімічний та бактеріологічний склад води озер парку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*