У Шацьку буде курорт державного значення

05.09.2017 / Новини

Упродовж двох днів на Волині триватиме форум з питань розвитку курортів та рекреації, офіційне відкриття якого відбулось сьогодні, 5 вересня 2017 року, під керівництвом голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Модератором засідання став директор департаменту інфраструктури і туризму облдержадміністрації Іван Мирка.

Про це повідомиляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Серед учасників дійства – представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, наукові співробітники, фахівці профільних структур та управлінь, органи місцевого самоврядування. Розпочали засідання зі звернення Володимира Гунчика, який окреслив потенціал Волинського регіону для розвитку країни в цілому.

“Ми звернулись до Уряду з ініціативою та проханням вивчити можливості і надати Шацькому району статусу курорт державного значення. Це дуже велика відповідальність і честь, якщо у процесі довготривалої роботи буде прийняте позитивне рішення”, – резюмував очільник краю.

Однак, для досягнення поставленої мети потрібно зробити чимало. Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області зазначив, що проекти транскордонного співробітництва, соціально-економічного розвитку, обмін студентами – це ті напрямки роботи, де Волинь уже проявила неабиякий потенціал, працюючи з іноземними партнерами та інвестиціями. І їх варто продовжувати.

За словами голови облдержадміністрації, серед основних напрямків роботи на 2017-2018 роки – соціальний розвиток краю, мовляв «основою політики влади на Волині є спрямування усіх сил на розбудову та розвиток соціальних об’єктів», – зазначив посадовець.

Форум з питань розвитку курортів та рекреації – однак із складових розвитку краю, що потребує консолідованої позиції та зусиль влади усіх рівнів.

“З маленьких проектів, які плануємо ми та реалізовуються в інших регіонах ми вибудовуємо великий проект з розвитку України”, – резюмував голова облдержадміністрації.

Своєю чергою, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України вітає ініціативу створення ще одного курорту державної ваги та готове допомагати у процесі роботи. Про це повідомила директор департаменту туризму Міністерства Віталіна Мартиновська.

Під час форуму усі присутні мають можливість поділитись власним досвідом роботи у секторі туризму та обговорити важливі моменти у підготовці та створенні майбутнього інфраструктурного проекту.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*