У Шацьку безробітним розповіли, як запобігти нелегальній трудовій міграції (ФОТО)

19.01.2018 / Новини

17-го січня у Шацькій районній філії проведено семінар з питань запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми.

Захід відбувався за участю начальника місцевого Бюро з надання безоплатної правової допомоги Роксолани Цвид, – йдеться на сторінці філії у Facebook.

Під час заходу про основи законодавства України у сфері працевлаштування за кордоном розповіла безробітним юрисконсульт філії Наталія Чуб.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Наталія Литвинюк звернула увагу присутніх на наслідки зовнішньої нелегальної трудової міграції: шахрайство при працевлаштуванні, економічна експлуатація, торгівля людьми.

Обговорювались можливості здобути нову професію за сприянням служби зайнятості або підвищити кваліфікацію за уже набутою професією чи спеціальністю, для того, щоб працевлаштуватись в Україні.

Інформацію про правовий захист громадян, які перебувають за кордоном, про організації та установи, які здійснюють підтримку громадян України за кордоном донесла до присутніх начальник Бюро з надання безоплатної правової допомоги Роксолана Цвид.

Вона також поінформувала, що у Волинській області громадська організація «Волинські перспективи» впроваджує програми реінтеграції та допомоги мігрантам, які повертаються з-за кордону та займається питанням протидії торгівлі людьми («гаряча лінія»: 0332-255542, e-mail: extrim@lt.ukrtel.net.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*