У Шацьку безробітних застерегли від нелегальної трудової зайнятості (ФОТО)

07.02.2019 / Новини

Українці активно їдуть працювати за кордон. Проблема трудової міграції активно обговорюється в українському суспільстві.

Заборонити трудову міграцію в демократичному суспільстві неможливо. Але держава повинна створювати умови для того, щоб свої громадяни в ній відчували себе спокійно, захищено та планували своє життя на багато років вперед. Адже, якщо наші громадяни зможуть за однією і тією самою спеціальністю заробити в інший країні в 2-3 рази більше, вони вибиратимуть роботу за кордоном.

З цією метою у Шацькій районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся семінар “Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці”, – інформує прес-служба установи.

Про ситуацію стосовно торгівлі людьми в Україні на сьогоднішній день розповіла провідний фахівець з профорієнтації Наталія Романюк. В ході зустрічі були висвітлені основні аспекти законодавства, що стосується торгівлі людьми та види підтримки і допомоги постраждалим. Торгівля людьми є однією з галузей кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами в світі.

Проблема торгівлі людьми залишається болісною для України. Складна економічна ситуація в країні, високий рівень безробіття та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу.

В міжнародній системі Україна визначена як країна – постачальниця жінок. Саме громадянки України зараз складають значну частину живого “товару” на відкритих і таємних ринках Європи та Азії.

Поширена серед іншого й торгівля людьми з метою використання жертв торгівлі як донорів для трансплантації органів і тканин, а також для некомерційного рабства в таких формах як примусове заміжжя, примусова вагітність, фіктивне вдочеріння (усиновлення).

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*