У Шацькому центрі зайнятості говорили про переваги легального працевлаштування

09.08.2017 / Новини

У Шацькому районному центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних на тему: “Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці”.

Тема семінару є цікавою та актуальною через близьке сусідство з Польщею та Білоруссю.

Про це інформує сайт Волинського обласного центру зайнятості.

Заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Галина Левчук розповіла присутнім про стан ринку праці, умови праці, вимоги до претендентів на вакантні робочі місця, про можливості започаткувати власну справу за сприяння служби зайнятості чи пройти профнавчання і здобути професію, що користується попитом у роботодавців.

Вона наголосила на перевагах легального працевлаштування в межах країни, повідомила про нові сучасні технології, які використовує служба зайнятості у своїй роботі. Зокрема, акцентувала увагу на сервісі «Електронної черги», можливості створення відеорезюме, проведення скайп-співбесіди з роботодавцями задля прискорення працевлаштування.

На семінарі обговорювали основні характеристики трудової міграції, причини її виникнення та небезпечні наслідки нелегальної міграції для особистості та суспільства, розглянули найвідоміші шахрайські схеми, що застосовують посередники на практиці. Учасники заходу розповідали про відомі їм випадки, що трапилися з громадянами, які нелегально виїхали закордону пошуках роботи. Присутні аналізували помилки, яких найчастіше припускаються громадяни та шляхи їх уникнення.

Окремим питанням розглядались причини експлуатації дитячої праці. Ця експлуатація відбувається як з примусу дорослих, які зловживають надмірною довірою наївних хлопчиків і дівчаток, так і за власним бажанням дітей.

Безробітних також поінформовано, що у Волинській області є громадська організація «Велес+», основними напрямами діяльності якої є:

-запобігання та протидія домашньому насильству;

– протидія торгівлі людьми;

– захист прав дітей;

– комплексна допомога учасникам АТО;

– комплексна допомога внутрішньо переміщеним особам;

– правова освіта мешканців Волині.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*