У Шацькому районному центрі зайнятості підсумували результати роботи у 2017-му

17.01.2018 / Новини

У 2017 році служба зайнятості стала новою сервісною службою.

9-го листопада 2017-го року Шацький районний центр зайнятості реорганізовано у Шацьку районну філію Волинського обласного центру зайнятості для підвищення якості та ефективності послуг, що надаються службою зайнятості.

Регламент роботи щодо задоволення потреб клієнтів, надав нові інструменти, які дозволили покращити якість послуг. Запроваджені нові сучасні технології – відеорезюме безробітних, онлайн- співбесіди, можливість віддаленого доступу до ресурсів Єдиної інформаційно- аналітичної системи та послуг служби зайнятості для безробітних та роботодавців через «електронний кабінет роботодавця» та «електронну чергу реєстрації громадян».

Нові підходи в роботі з клієнтами призвели до зростання працевлаштованих питомоїосіб, які знайшли роботу до набуття статусу безробітного і цей показник становить – 33,5% (на 44,5% більше порівняно з 2016 роком). Зміни у технології обслуговування незайнятих громадян зменшили кількість зареєстрованих безробітних, що перебували на обліку протягом року, на 2% порівняно з 2016 роком.

В результаті застосування нових форм роботи кількість поданих роботодавцями до Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості та зареєстрованих вакансій у 2017 році збільшилась на 22% порівняно з 2016 роком, що дало змогу знайти роботу 513 особам.

Започаткували власну справу за рахунок отримання допомоги по безробіттю одноразово 5 безробітних.

У 2017 році ухвалені рішення про надання компенсації єдиного внеску роботодавцям, які працевлаштували на нові робочі місця 6 осіб з числа безробітних, в тому числі 5 осіб, що потребують додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню та 1 особа до роботодавця, що працює в пріоритетному виді економічної діяльності.

Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня працівників вимогам роботодавців, минулого року за направленням Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості проходили стажування на робочих місцях під замовлення роботодавця 56 зареєстрованих безробітних. Всі безробітні були працевлаштовані після закінчення навчання. Всього проходили професійне навчання 97 безробітних, з них 3 підвищили кваліфікацію за навчальною програмою підприємець – початківець, 38 машиністів – кочегарів котельні поновили свої знання.

Профорієнтаційні послуги отримали 2744 громадян, у тому числі особи, які навчаються у навчальних закладах, учасники АТО, ВПО.

Завдяки діалогу з органами місцевої влади в питаннях організації суспільно-корисних робіт на територіях громад у 2017 році вдалося залучити 157 безробітних, які брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Бюджети Шацької селищної та Ростанської сільських рад виділили для організації таких видів робіт кошти у сумі 7 тис. грн та 3,2 тис грн відповідно, що дало змогу зняти соціальну напругу на ринку праці району, а також забезпечити трудову адаптацію безробітних й надати їм джерело доходу у скрутний з матеріальної точки зору період.

Якісне виконання завдань, що постало перед службою зайнятості, можливе лише завдяки налагодженій взаємодії та тісній співпраці з роботодавцями, органами влади та місцевого самоврядування, соціальними партнерами.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*