У Шацькому районі землю отримують обрані?

19.04.2016 / Новини

У Шацькому районі земельні наділи отримують лише обрані учасники антитерористичної операції. Усім іншим – систематично відмовляють.

Про це під час розширеного засідання колегії Головного управління Держгеокадастру у Волинській області сьогодні, 19 квітня, повідомив перший заступник голови облради Олександр Пирожик, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Він звернувся до членів колегії із вимогою пояснити, яка є подальша доля фактів, що стосуються відмови у видачі земельних наділів для індивідуального садівництва при розгляді заяв окремих учасників бойових дій на території Шацького району біля Пульмівської сільської ради.

«Є відповідна заява до поліції, тож за фактом зловживання владою, Головним управлінням Держгеокадастру порушили кримінальну справу», – зазначив Олександр Пирожик.

На це головний земельник області Василь Василенко відповів, мовляв, не вбачає жодних порушень у діях Держгеокадастру, однак усе з’ясовуватимуть правоохоронні органи.

«Аби вдовольнити прохання усіх заявників, ми виділили окремий масив і всі відмови тримали на контролі. Є робоча група від Волинського обласного об’єднання ветеранів АТО. Ми дзвонили до всіх, кому у видачі наділів відмовили, аби запропонувати їм написати заяву повторно. Тож, конфлікт, як такий, вичерпано»,- наголосив Василенко.

На теренах області все більшого резонансу набуває тема виділення земельних ділянок для учасників АТО. Бійців найбільше приваблюють землі в Луцьку, в околицях міста, а також поблизу озера Світязь. Проблема ж у тому, що резерв земельних ділянок під забудову в Шацькому районі є досить обмеженим (не всі місцеві бійці змогли реалізувати своє право на першочергове отримання землі), а привабливі масиви під садівництво розробляються лише на території Пульмівської сільської ради.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*