У Шацькому районі затвердили створення опорної школи з чотирма філіями

16.09.2017 / Новини

Питання про створення в Шацькій об’єднаній територіальній громаді опорної школи розглядали депутати на сесії, яка відбулася 12-го вересня.

Про це пише Район.Шацьк.

Відповідно до вимог реформ як освітянських, так і адміністративних, на розгляд депутатів винесли питання про створення опорної школи. Як повідомив Анатолій Павлей, начальник гуманітарного відділу Шацької ОТГ, на це звання претендувала одна школа – НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія смт Шацьк», саме її й було рекомендовано комісією визнати опорною. Філією запропонували визнати школу І-ІІ ступенів у Шацьку.

Проте депутат Людмила Єрофєєва, начальник відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА, запропонувала визнати філіями опорної школи й навчальні заклади у селах Положево, Пехи та Самійличі.

«Суттєво для цих шкіл після такого рішення нічого не зміниться. Натомість після створення філій учні малокомплектних класів зможуть навчатися в класах-комплектах, а не вдома на індивідуальному навчанні. Хоча після того, як в об’єднану громаду прийде новий автобус, будуть умови для навчання в опорній школі, ми так чи інакше змушені будемо понижувати ступінь шкіл,» – аргументувала депутат.

Зрештою, депутати таки затвердили створення опорної школи з чотирма філіями: у Шацьку, Положеві, Самійличах та Пехах.

Говорили на сесії й про те, щоб вчителі шкіл, особливо опорної, звернули увагу на співпрацю із Малою Академією наук України, заняття в якій дає дітям не лише грунтовніші знання, а й додаткові бали при вступі до вишів, участь у обласних та всеукраїнських конкурсах.

«Є спеціаліст, хлопець зі Згоран, який закінчив аспірантуру в Києві (спеціальність фізика та інформатика) та зараз займається написанням кандидатської дисертації, якому МАН буде виплачувати заробітну плату за заняття з дітьми з фізики (робототехніки). Від селищної ради треба лише закупити робота, як це зробили в Дубовій Ковельського району. Думаю, діти в таких заняттях будуть дуже зацікавлені,» – зазначив Сергій Віннічук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*