У Шацькому районі – високий показник захворюваності на гепатит

13.09.2016 / Новини

Теренами Волині активно розповсюджуються інфекційні недуги, від яких впродовж року постраждали більше 14 тисяч волинян, 15% з яких — діти.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика , – пише Волинська правда.

За словами начальника обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби України Наталії Янко, у системі громадського здоров`я невтішна статистика, адже лікування переважає над профілактикою. Зокрема, все більше волинян вражають інфекційні хвороби.

Так, впродовж року інфекційними недугами захворіло більше 14 тисяч осіб, 15% з яких — діти до 7 років.

Найбільш поширеними є гостра респіраторна інфекція, кишкові хвороби та сальмонельоз. В цілому, констатує Наталія Янко, рівень інфекційної захворюваності зріс на 15%.

Окрім того, неабиякого поширення серед дітей набуває вірус гепатиту А, який спричинений вживанням неякісної води і ще понад 40% шкіл не провели аналізу питної води на безпечність. Найбільшого поширення вірус набув у Шацькому районі

До того ж, протягом останнього місяця епідеміологи Волині фіксують значний ріст випадків хвороби Лайма та кліщового інцефаліту.

Наталія Янко додає, що уже починається епідсезон, тож з жовтня медики розпочинатимуть вакцинацію, аби вберегти волинян від недуг.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*