У Шацькому районі відкриють три літніх табори для оздоровлення дітей

17.05.2016 / Новини

Для літнього оздоровлення дітей у 2016 року на території Волинської області визначили 10 закладів.

У Шацькому районі це табори «Супутник», «Чайка» та «Світязь», – пише інформаційне агентство Волинські новини.

В усіх оздоровчих закладах фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій уже з’ясували ступінь виконання протипожежних заходів, виявили недоліки та надали рекомендації щодо їх усунення.

В окремих закладах деякі з передумов безпечного перебування та відпочинку дітей не виконуються роками. Дотепер немає пожежної сигналізації у спальних корпусах в таборах «Cупутник».У «Чайці» перевіряючі органи рекомендували звернути увагу на шляхи евакуації та привести їх до безпечного стану, подбати про вогнезахист дерев’яних конструкцій у спальних корпусах.

Увага контролюючих органів зосереджена й на належному облаштуванню місць відпочинку на воді, розташованих на території оздоровчих закладів. Важливо, щоб за купанням дітей пильнували спеціально підготовлені фахівці, які знатимуть, як діяти в критичній ситуації, й умітимуть застосувати ці знання на практиці. На прибережній зоні необхідно розмістити рятувальні засоби, встановити стенди з правил поведінки на воді. А ще рятувальники рекомендують обстежити дно акваторій та огородити зону купання буями.

Якщо ж норми безпеки не будуть виконані, ризик виникнення й швидкого поширення пожеж буде високим, а для відпочинку на воді не створені належні умови, відкриття табору у літній сезон буде неможливе.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*