У Шацькому районі шукатимуть праліси (ФОТО)

29.06.2018 / Новини

Нещодавно відбулась робоча зустріч директора Шацького національного природного парку Марії Христецької, заступника директора з наукової частини, представників Львівської лісовпорядкувальної експедиції та представників Фонду дикої природи WWF.

На заході обговорили питання реалізації проекту “Екосистемної адаптації до змін клімату та сталий регіональний розвиток в Україні шляхом підтримки Розтоцького, Деснянського та Карпатського біосферних резерватів”.

Говорили й про потреби ідентифікації пралісів і старовікових лісів, – інформує прес-служба Шацького нацпарку.

Протягом останніх років, у зв’язку з антропогенним впливом на природні комплекси та різкими змінами клімату, спостерігаються суксеційні процеси у природному середовищі. Особливо це відчувається в деградації територій водно-болотних угідь регіону, а також різкому рості захворювання лісів через зміну кліматичних умов. Праліси є еталоном природного розвитку лісових екосистем і мають критично важливе наукове значення.

В Україні праліси потребують детального дослідження та інвентаризації, адже їх, на жаль, залишилось дуже мало.

У Шацькому НПП також помітні негативні наслідки проведених в радянський період осушувальних робіт. Зокрема, це спостерігається у гідрологічному режимі водойм та санітарному стані лісових екосистем. Ідея реалізації українсько-німецького проекту “Екосистемної адаптації до змін клімату та сталого регіонального розвитку в Україні” є надзвичайно актуальною.

Наразі обговорено цілі й завдання даного проекту, ведуться підготовчі роботи по його реалізації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*