У Шацькому районі реалізовуватимуть проект з охорони природної спадщини

11.07.2017 / Новини

У Бресті відбулася тристороння зустріч партнерів із транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». Проект реалізується і в Шацькому районі.

Як пише видання “Район.Шацьк”, про це повідомляє сайт газети «Ратнівщина».

Необхідність цієї зустрічі була зумовлена тим, що проект «Розвиток партнерської співпраці щодо охорони природної спадщини на теренах польсько-білорусько-українського Полісся» пройшов перший відбір. У ньому беруть участь Забродівська (раніше Річицька та Щедрогірська), Світязька сільські ради, смт Шацьк з України, Домачевська та Томашівська сільські ради з Білорусі та ґміна Вішніце (провідний партнер) з Польщі.

Попередньо учасники готували проектно-кошторисну документацію на використання грантових коштів, виконували всі умови, поставлені технічним секретаріатом. На останній зустрічі внесли корективи в аплікаційну заявку та підписали аплікаційні форми для участі у другому етапі відбору.

Оскільки Забродівська сільська рада ще раніше подала заявку на участь у проекті з будівництва комунальних доріг на території сільради, і він так само рухається в напрямку отримання грантових коштів, то на зустріч із Миколою Калачуком та білоруськими колегами прибув і провідний партнер – вуйт ґміни Яблонь Даріуш Лобейко. Колеги обговорили робочі питання щодо підготовки проектно-кошторисної документації для будівництва доріг та обумовили дату наступної робочої зустрічі. Вона відбудеться в середині липня у Забродах.

Що ж стосується першого проекту, орієнтованого на енерго-зберігаючі заходи, то технічний секретаріат оцінив його досить високо. За умови, якщо він пройде наступний етап відбору, до кінця року польські, білоруські та українські партнери підпишуть грантову угоду.

Так чи інакше, те, що дві заявки з трьох поданих (з впровадження енергозберігаючих заходів та з будівництва доріг) пройшли у наступний відбірковий етап, — уже велике досягнення, так як цього разу на один проект, який фінансуватиметься Європейським Союзом, було по 27 претендентів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*