У Шацькому районі посилюють заходи безпеки щодо недопущення АЧС

14.02.2018 / Новини

12-го лютого відбулася оперативна нарада під керівництвом голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця.

Про це йдеться на сайті Шацької райдержадміністрації.

Начальник Шацького районного управління ГУ ДПСС у Волинській області Василь Цвид, повідомив про посилення заходів щодо недопущення занесення збудника АЧС на територію району.

З початку цього року в Україні зареєстровано 27 випадків африканської чуми (10 – домашні, 17 – дикі). Протягом січня – лютого зареєстровано 7 випадків африканської чуми на території сусідніх районів (Рівненського, Любешівського, Маневицького та інших).

З початку року АЧС була зареєстрована і в Республіці Польща (Люблінське воєводство Влодавського повіту, с. Косин ), відстань від найближчого населеного пункту (села Адамчуки Шацького району) – 8,5 км. А тому, актуальними залишаються проблеми дієвого контролю за перевезенням тваринницької продукції, особливо в прикордонній зоні.

В районних, міських управліннях держпродспоживслужби сформовані мобільні групи з метою реалізації заходів спрямованих на ліквідацію та недопущення поширення епізоотій.

У випадку виникнення захворювання АЧС на території району в установі ветеринарної медицини створений резерв дезінфікуючих засобів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*