У Шацькому районі готуються до опалювального сезону

11.10.2017 / Новини

Навчальні заклади об’днаної громади майже стовідсотково забезпечені паливом на зимовий період.

Так, про забезпечення закладів соціальної сфери до опалювального сезону говорили на оперативній нараді, яка відбулася в Шацькій райдержадміністрації.

За словами заступника голови Шацької селищної ради з питань виконавчого апарату Віталія Яльницького, навчальні заклади об’днаної громади майже стовідсотково забезпечені паливом на зимовий період.

«Могли б закупити і більше палива, але не вистачає господарських приміщень для їх зберігання,» – зазначив представник селищної ради.

Також по ОТГ перевірено стан приміщень та опалювальних систем. Стосовно встановлення опалення по Прип’ятській школі , то проектна документація третій раз відправлена на експертизу в Київ, звідки її вже двічі повертали. Відповідно не розпочинали будувати котельню.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА Людмила Єрофєєва, також зазначила, що до початку опалювального сезону більшість шкіл забезпечені дровами (в деякі заклади завезені безкоштовні дрова з очищення територій). В котельнях проведені ремонти, перевірили стан приміщень для зберігання палива.

Найменше дров має школа с.Пульмо, але договір про постачання палива укладений з ДП «Шацьке УДЛГ» та чекають, поки будуть проводити рубки ближче до населеного пункту. На освітні заклади завезено 40 тонн брикету, ще на решту очікують поставку. Опалювальна система в школі та садку с.Світязь пройшла випробування, днями її включили на прохання керівництва дитсадка. В Ростанській школі роботи по заміні котла виконані в повному обсязі та система пройшла випробування. Але встановлення опалення в початкові класи с.Ростань обійдеться в 108 тис.грн. У навчальний заклад Світязьких-Смолярів матеріал для встановлення системи опалення частково завезений, на цьому тижні розпочинають роботи.

Стосовно закладів культури, то, як наголосила начальник відділу культури Оксана Юхимук, районною радою на початку року було виділено 22,6 тис.грн. на придбання палива при потребі у 52,5 тис.грн. Тому відділ культури чекає сесії районної ради, і якщо будуть виділені кошти – розпочнуть закупівлю палива, забезпеченість яким на даний час становить 70%.

1 Коментар У Шацькому районі готуються до опалювального сезону

  1. МЛЯ.ПРО ЩО ТУТ ПИШУТЬ-ПЕРВООБЩИННИЙ ЛАД-ЯКИЙ ОТОПЛЮВАЛЬН.СЕЗОН–НЕМА НІ ГАЗУ І ДРОВА ВЖЕ ПРОБЛЕМА-ЛІСНИКИ ВСЕ ПОСПЛЯВЛАЛИ.ДУРДОМ–3000ГРН. А ЗА ЩО\ЗА МАЛ.ПРИЦЕП —ВСІХ САДИТИ ПО ТЮРМАХ–ЛУКАШЕНКО ПІДНІМАВ ДОКУМ. 25-РІЧН.ДАВНОСТІ–ЯКЩО БУЛИ ПРАВОПОР.-В ТЮРМИ.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*