У Шацькому районі – черговий відстріл вовків ( ФОТО 18+)

08.02.2017 / Новини

У лісах Шацького району влаштували черговий відстріл вовків.

Члени ГО ТОВ «Шацьке МГ» та працівники охорони Шацького НПП виявили сліди вовків та пригледіли їхнє лігво, – пише ІА Волинські Новини.

– У відстрілі вовків взяли участь 26 мисливців, – розповідає Володимир Черняк. – Серед них – працівники охорони Шацького НПП Андрій та Ігор Сидоруки, Володимир Солов’янчик, Андрій Сизук, члени ГО ТОВ «Шацьке МГ» Олександр та Валентин Наумичі, Василь, Юхим та Адам Сидоруки, Андрій Кашик, лісничий Поліського лісництва ДП «Шацьке УДЛГ» Сергій Смитчик та інші.

– У ході полювання було добуто трирічну 43-кілограмову вовчицю та п’ятирічного рудого 58-кілограмового вовка, – уточнює Володимир Михайлович і наголошує: – Завдяки цьому в угіддях вдасться зберегти поголів’я диких свиней, козуль, зайців, бобрів, іншого звіра та пернатих. Адже добова норма харчування одного дорослого сіроманця – 5-6 кг, річна – 4-5 тонн м’яса.

Дозвіл на відстріл хижаків, бродячих собак, котів на території ПЗФ (господарська зона) Шацького НПП виданий управлінням екології та природніх ресурсів Волинської обл. при Волинській обласній державній адміністрації і дійсний до кінця 2017 р.

Нагадаємо, нещодавно любомльські мисливці вполювали 7 сіроманців, що через шацькі мисливські угіддя прийшли до них із Білорусії. Загалом же, кажуть мисливці, цієї зими в області добуто 19 вовків, більшість з яких, на їхню думку, примандрували з Польщі, Білорусії та Чорнобильської зони.

Сергій ЦЮРИЦЬ

Фото Володимира Черняка

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*