У Шацькому бюро правової допомоги прозвітувалися за 2 роки роботи

07.09.2018 / Новини

Два роки тому, 1-го вересня 2016 року в Шацькому районі розпочало свою роботу Шацьке бюро правової допомоги.

Бюро правової допомоги – мережа точок активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад і соціально вразливих суспільних груп.

Про це інформує сайт Шацької РДА.

Про ефективність роботи бюро правової допомоги свідчить статистика. Так, починаючи з 1 вересня 2016 року до бюро правової допомоги звернулося 1399 громадян, яким було надано роз’яснення та консультацію.

Окрім того, за два роки роботи працівниками бюро було прийнято 85 звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги Основну категорію громадян, які звертаються в бюро становлять безробітні, малозабезпечені та пенсіонери. В основному, за консультацією звертаються по питаннях: соціального забезпечення, земельного, сімейного та спадкового.

Також фахівці бюро правової допомоги мають чималий позитивний досвід в позовній роботі, зокрема у справах про призначення та збільшення розміру аліментів, про розлучення , визнання права власності на спадкове майно, встановлення факту належності правовстановлюючого документу та ін.

З метою забезпечення доступу до правової допомоги створено дистанційні пункти консультування: Шацький районний військовий комісаріат, Шацький районний центр зайнятості, Центр надання адміністративних послуг Шацької РДА, Управління соціального захисту Шацької РДА.

Забезпечується надання правової допомоги через дистанційні точки доступу за допомогою Skype зв’язку та системи “Бібліоміст” Шацька центральна районна бібліотека, Пульмівська та Світязька сільські бібліотеки, Мельниківська сільські бібліотеки та Шацький районний центр зайнятості, а також через мобільні консультативні пункт.

Надаєтья допомога у пошуку відомостей у сервісах Міністерства юстиції. Організовуються виїзди до громадян, які потребують БПД та не мають можливості самостійно прибути до бюро – надається адресна правова допомога.

Постійно працівники бюро проводять правопросвітницькі заходи (проведено понад 230 заходів) в тому числі в рамках проекту МЮУ “Я маю право”, до яких належать: вуличні інформаційно-роз’яснювальні акції, тематичні лекції та семінари, круглі столи, зустрічі з трудовими колективами установ Шацького району.

На постійній основі проводиться співпраця з Шацькою районною радою та РДА, сільськими та селищною радами, працівники бюро беруть участь у нарадах, колегіях та сесіях місцевих рад. На сайті Шацької районної ради та Шацької районної державної адміністрації створені рубрики: “Інформує Шацьке бюро правової допомоги» та «Бюро правової допомоги”.

Працівники Шацького бюро правової допомоги постійно підвищують свій рівень правових знань шляхом участі у внутрішніх навчаннях, семінарах в МЦ та РЦ, в тренінгах що проводяться на базі в міжрегіональних ресурсно-комунікаційних (правових) платформ, та проходження дистанційних навчань.

Кількість звернень громадян постійно зростає, що свідчить про збільшення довіри населення до системи БПД.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*