У Шацькій школі працюватиме волонтер із Корпусу миру

31.12.2016 / Новини

З початку грудня у Шацькій ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназії почав працювати волонтер Корпусу миру Герет Вольф. Він – уже третій волонтер від американської організації, який протягом останніх років працювали в Шацьку.

Сам Герет – родом із США (штат Айдахо). Як і його попередники-волонтери, у Шацьку Герет планує пробути два роки та тісно співпрацювати з освітянами району та громадськістю, допомагаючи їм вивчати англійську мову.

Разом зі своїми двома колегами-волонтерами, які розпочали працювати разом із Геретом Вольфом у школах Нововолинська та Ковеля, провели свій перший спільний семінар для вчителів англійської мови, які працюють в школах району.

На семінарі волонтери вчили вчителів Шацького району командному викладанню, тобто ознайомили з методикою ведення уроків іноземної мови двома педагогами одразу.

img_6828

Як розповідає методист відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА Тетяна Ціпошук, Герет Вольф планує організовувати подібні семінари, а також лекції, конференції, дозвілля в інших школах району. Це є дуже вагома допомога та практика як для педагогів англійської мови, так і дасть неабиякі практичні навики у вивченні іноземної мови дітям.

Зокрема, волонтер сам перевірив роботи учнів районної олімпіади з англійської мови, визначивши переможців, серед яких – учні ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназії смт Шацьк Дарина Козак (11 кл.), Еліза Лиса (10 кл.), Віка Моніч (9 кл.).

«Ми дуже раді, що нам вдалося залучити волонтера для роботи в нашій школі. В основному, співпрацюватимуть з волонтером на уроках в Шацькій школі вчителі Світлана Силюк та Галина Зінчук, залучатимуться й інші педагоги.

Орієнтуватиметься волонтер Корпусу миру також на роботу з молодими педагогами, адже працювати на уроках в парі – це не лише практична допомога нашим вчителям, а й, з іншої сторони, відповідальність, впровадження нових методів, невластивих в нашій звичайній педагогічній практиці. Можливо, будуть організовані заняття з англійської мови й для людей старшого віку, молоді, яка бажає вивчати чи поглиблювати свої знання англійської,» – говорить Тетяна Іванівна.

img_6811img_6813

Віта Шепеля

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*