У Шацькій лікарні не вистачає медиків певних спеціальностей

06.03.2017 / Новини

28 лютого під головуванням Сергія Карпука, голови Шацької районної ради, та з участю Василя Голядинця, голови Шацької райдержадміністрації, відбулося засідання чергової сесії районної ради.

На початку традиційно розглянули депутатські запити.

Про це пише “Район.Шацьк”.

На сесії затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2016 рік та внесли зміни до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2017 рік». Було заслухано звіти керівників закладів та структурних підрозділів про виконання функціональних обов’язків та фінансово-господарську діяльність об’єктів; про виконання районних програм та внесення до них змін.

Генеральний директор ТМО Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель вкотре озвучив проблему відсутності в Шацькій лікарні медиків певних спеціальностей – молоді фахівці не хочуть працювати в Шацьку через відсутність житла.

-Молода сім’я лікарів має бажання приїхати до Шацька. Чоловік – хірург, дружина – педіатр. Це саме ті спеціальності, які нам потрібні. Проблема – відсутність житла. На даний час ми робимо ремонт у приміщенні колишнього дитячого відділення старої лікарні, вже викинули грубки, побудували котельню. Там плануємо зробити гуртожиток для медиків на 10 кімнат. На виконання робіт потрібні великі гроші, – зауважив Володимир Юрійович.

Ольга Сахарук, керуюча справами районної ради, запропонувала розробити програму забезпечення житлом медичних працівників, що дало б можливість залучати кошти на співфінансування не лише районної казни, а й об’єднаної громади і сільських рад.

Олеся Дубина, заступник головного лікаря КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любомльського і Шацького районів», розповіла про зроблені у ФАПах сіл Пулемець, Мельники, Затишшя, Самійличі ремонти, відзвітувалася про закуплене медичне обладнання. Наголосила також на важливості повноцінного охоплення працівників району профілактичними медичними оглядами:

-У Шацькому районі досить високий показник онкозахворювань. Нещодавно трапився випадок, коли в людини, яка працювала, виявили рак 4 ступеня. Медоглядів у неї не було.

1 Коментар У Шацькій лікарні не вистачає медиків певних спеціальностей

  1. Навіщо запрошувати лікарів,якщо у наших депутатів на черзі закриття лікарні у м.Любомль через брак коштів,які вигідніше покласти у свою кишеню.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*