У Шацьку висаджували дерева (ФОТО)

Працівники Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості спільно із Державним підприємством “Шацьке учбово-досвідне лісове господарство” та за участю вихованців шкільного лісництва Шацької ЗОШ- гімназії долучилися до насадження нових лісів.

Про це повідомили у прес-службі Шацького районного центру зайнятості.

Цього разу учні стали активними учасниками акції “Посади дерево”.

Вони разом з працівниками лісового господарства лісничим, лісниками, проводили насадження нових дерев – однорічних саджанців сосни звичайної на території Шацького лісництва площею близько 1 га, примножуючи все нові та нові площі лісових насаджень.

Зацікавлені школярі тепер практично змогли освоїти отримані знання як висаджувати ліс. Дрібненький весняний дощик не став перешкодою в роботі, здається, навпаки – сприяв хорошому настрою учнів, бо роботу закінчили вчасно.

По закінченню акції учні отримали солодкі гостинці від лісничого Шацького лісництва Віктора Мелюха, який подякував за посильну допомогу школярам і закликав їх берегти дивовижний світ природи.

“Шкільне лісництво впевнено стає осередком профорієнтаційної роботи із старшокласниками, здійснення допрофесійної підготовки юних лісівників”,- вважає керівник шкільного лісництва Вільнер І.В., викладач лісового коледжу ім. В.В.Сулька. Він впевнений, що саме така участь у практичній діяльності допомагає більше дізнатися школярам про професії лісової галузі.

Час показав, що чимало вихованців учнівських лісництв вибирають лісівничі спеціальності, вступають до коледжів і вишів, які готують кадри для лісоведення та лісовідновлення, охорони і догляду зеленого друга людини. Профорієнтаційна робота, яку проводимо серед учнівської молоді допомагає визначитись у виборі професії. І навіть ті діти, які в майбутньому не оберуть професію лісівника, на все життя збережуть любов до природи, до праці, гордість за посаджений ними ліс.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*