У Шацьку відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України (ФОТО)

22.01.2020 / Новини

Цьогоріч 22-го січня виповнюється 101-а річниця від дня проголошення Акта злуки земель Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

У залі засідань Шацької районної ради за участю керівництва району, представників органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, політичних партій та громадських організацій, працівників райвійськкомату, відділів прикордонної служби, учасників АТО, керівників установ і організацій району та громадськості селища відбулись урочисті заходи та святковий концерт, присвячені Дню Соборності України, – інформує пресслужба Шацької РДА.

Урочисті заходи розпочалися під звучання Державного Гімну України.

Перед присутніми з промовою виступив перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух.

«Ніхто не може сьогодні заперечити, що ми хочемо жити саме в соборній державі. Сьогодення ставить нам завдання – об’єднатися навколо ідеалів свободи і демократії, боротися за національну гідність і дати відсіч кожному, хто на неї посягає, повернути тимчасово окуповані території до рідного дому» – наголосив у своєму виступі керівник райдержадміністрації.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Шацької районної ради Сергій Карпук, який зазначив що День Соборності належить кожному з нас як історичний символ об’єднання України і, водночас, як загальний орієнтир майбутнього – саме суспільна, духовна і територіальна єдність України є найважливішою умовою для поступу та успіху нашої держави.

Також керівники району висловили шану та вдячність тим, для кого поняття “самостійна Україна” було в усі часи змістом життя, тим, хто самовіддано сіяв зерна і плекав перші паростки національного духу, тим, хто віддав своє життя за волю народу, за територіальну цілісність нашої держави.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та по завершенню заходу здійснили покладання квітів до пам’ятника видатному державному, громадському діячу Тарасу Шевченку в селищі Шацьк.

Підсилили урочистість свята концертні номери, які подарували присутнім у залі працівники районного Будинку культури, викладачі та вихованці Шацької музичної школи.

Відповідні урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України відбулися сьогодні у Шацькому лісовому коледжі ім.Валентина Сулька, ОЗ НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» смт Шацьк та в інших навчальних закладах району.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*