У Шацьку проходила виставка художніх робіт, аналогів яким немає ніде в світі (ФОТО)

27.01.2020 / Новини

23 січня 2020 року в приміщенні Шацького лісового коледжу імені Валентина Сулька відбулось урочисте закриття виставки робіт житомирського художника, книжкового графіка, викладача художньої школи, члена обласної організації Національної спілки художників України Сергія Носка.

Про це інформує пресслужба  Шацької РДА.

Організували виставку голова Волинської обласної організації Українського фонду культури Геннадій Сарапін, за участі заступника директора з виховної роботи Тетяни Натальчук.

В урочистому заході взяли участь директор Шацького лісового коледжу Ігор Жмурко, начальник гуманітарного відділу Шацької ОТГ Анатолій Павлей, головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення, внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату Шацької райдержадміністрації Олена Гуж, викладачі та студенти коледжу.

Перед присутніми виступив директор лісового коледжу Ігор Жмурко, який зазначив, що протягом року всі бажаючі мали можливість милуватися професійною творчою майстерністю художника, картинами, які вражають своєю масштабністю та неординарністю, всі вони оригінальні, спонукають до роздумів, захоплюють та не лишаються поза увагою. Він також наголосив на важливості лісу для життя кожної людини, зокрема, що саме ліс, природа лісоозер’я надихають на створення шедеврів і митців, і поетів.

«І свідченням тому, згадуються поетичні рядки з книги «Цвіт папороті» земляка-письменника Сергія Цюриця, прес-секретаря Волинського ОУЛМГ. Адже, мальовничі краєвиди шацького краю дійсно вражають своєю неймовірною природою, глибиною віків та самобутністю.

Саме наш лісовий та озерний край дає художникам власне бачення візуалізувати цей край світу на полотні, ще більше популяризувати його не лише як місце для відпочинку, а й як унікальний куточок Полісся» – зазначив Ігор Васильович.

Організатор мистецького заходу Геннадій Сарапін розповів, що творчість Сергія Носка – багатогранна. Його картини виконані у таких техніках, як графіка, живопис. В авторському доробку тематика робіт досить різноманітна, а окремою сторінкою є виконання художніх робіт засобами дизайну. Тому на перший погляд вони здаються порубаними чи подертими, але саме це робить їх неповторними.

Роботи митця створені у власній малярській техніці, аналогів якої немає в усьому світі: об’ємно-наскрізній пластиці в живописі. Тому й здається, що художник працює більше ножем, ніж пензлем. Основу, де твориться картина, підрізає, ламає і деформує, створюючи певний рельєф.

Нічого не підклеює, готову поверхню розписує фарбами. Адже на переконання художника, мистецтво повинно дарувати радість, покращувати душевний стан, приносити позитивну енергетику.


Генадій Сарапін висловив особливу вдячність директору лісового коледжу – Ігореві Жмурку, за сприяння якого в коледжі вже понад 10 років поспіль функціонує галерея мистецтв і в якій експонуються роботи художників із усіх областей України.

Також до учасників заходу звернувся Анатолій Павлей, який зазначив, що дуже цікаво спостерігати за цим прекрасним мистецтвом.

«Усі картини сприймаються з приємним відчуттям, яке характерне позитивним емоціям та душевного спокою. Абсолютно переконаний у тому, що у Сергія Носка, як художника, надзвичайно велика перспектива. Сподіваюсь, що у залах лісового коледжу і в подальшому будуть проходити виставки робіт знаменитих художників, а також зустрічі, які об’єднують професійних митців і мистецтвознавців» – додав Анатолій Дмитрович.

На завершення заходу Олена Гуж висловила від імені керівництва райдержадміністрації слова вдячності організаторам виставки, дирекції лісового коледжу за надану можливість побачити на полотнах художника дивовижні пейзажі, які були окрасою стін коледжу протягом року.

Варто зазначити, що така співпраця Українського фонду культури та Шацького лісового коледжу триває з 2009 року. За цей період, за підтримки та сприяння Шацького лісового коледжу проведено багато виставок, пленерів, під час яких написано безліч полотен, які на сьогодні – у виставковому активі відомих українських діячів культури та зарубіжних картинних галерей.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*