У Шацьку побували відомі українські письменники

10.06.2019 / Новини, Статті

Відомі письменники Станіслав Бондаренко та Єлизавета Мельниченко приїхали в озерний край 4 червня на запрошення Ніни Корець, в.о. директора Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості, талановитої поетеси і переможниці різноманітних конкурсів, яка також починає голосно заявляти про себе у літературному світі України.

В анонсі до зустрічі пообіцяли розмову про неочікувані відкриття й передбачення, презентацію нових книжок, експрес-вікторину з призами і багато іншого, тому зібрали в Шацькому лісовому коледжі цілий зал своїх прихильників.

Про це пише газета «Новий погляд+», – передає Район.Шацьк.

Станіслав Бондаренко – лауреат численних всеукраїнських та міжнародних премій, автор 34-х книжок, головний редактор газети «Літературна Україна» (2014–2018), він збагатив літературу трьома власними жанрами (роман-паліндром, поема-кліп та стасворди).

До Шацька привіз книги «З ким МІСто говорить», «Лев і рев – very wеll.ПАЛІНДРОскоші свіжі», «Стасворди із загадок для батьків та діток», «Кролики, ролики і Кондратюк».

Слухачів зацікавили вірші-паліндроми, слова яких читаються однаково зліва направо і навпаки, пригодницька повість «для школярів усіх років» з англійським перекладом. А особливо припали до вподоби стасворди – кросворди, створені дядьком Стасом – саме так презентував їх автор.

В залі стало гаряче, коли письменник розпочав з дітьми гру в загадки-розгадки. Хлопчики й дівчатка давали правильну відповідь на запитання гостя – і отримували в подарунок книжечки. Найбільш кмітливим, які розгадають усі стасворди, Станіслав Бондаренко пообіцяв вручити дипломи «Нового розумника». Почесну церемонію нагородження проведуть у Шацькому БДЮТ.

Не менш яскраво презентувала себе і Єлизавета Мельниченко – одна з найталановитіших молодих письменниць Києва, чий перший роман «Іншопланетна Рашка» став бестселером і заслужив три премії, другий роман – «І засяє сонце» – містить у собі дивовижне передбачення про те, як український олігарх привів до влади свого блазня.

А свіжа книжка для дітей «Синій ліс і чарівник Магрітт» стала хітом продажів на стенді «Українського пріоритету» під час недавнього «Книжкового Арсеналу».

І діти, і дорослі з задоволенням придбали книги українських авторів з їхніми автографами, поспілкувалися з ними, розпитали про враження від мандрівки краєм Шацьких озер. Зустріч вийшла цікавою, живою, пізнавальною.

Ніна Корець і Галина Янчук, методист відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА, подякували гостям зі столиці за гарну подію і висловили сподівання, що вона залишить в серцях шачан тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури та продовжити відкривати імена її талановитих творців.

Мирослава Цюп’ях

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*