У Шацьку облагородили місцеве кладовище (ФОТО)

09.11.2019 / Новини

Одним із прикладів успішної співпраці Шацької районної філії Волинського обласного центру та Шацької об’єднаної громади є організація та проведення громадських робіт.

Про це йдеться на сторінці Шацької районної філії Волинського обласного центруу Facebook.

Цьогоріч до виконання таких робіт по Шацькій селищній раді залучили 27 безробітних, жителів громади.

Вони здійснювали благоустрій територій населених пунктів смт Шацьк, с.Припять, с.Самійличі, прибирали придорожні смуги, упорядковували місцеві кладовища, місця поховань загиблих воїнів, працювали на ремонтних роботах об’єктів соціальної сфери

Сьогодні на часі, як сказала Людмила Цевух, виконувачка обов’язків голови Шацької об’єднаної територіальної громади, упорядкування старого кладовища та розчищення дороги до нового кладовища.

«Ці роботи проводимо із залученням безробітних жителів громади, на умовах співфінансування місцевого бюджету та коштів Фонду загальнообов’язкового державного страхування на випадок безробіття.

Але хотілося, щоб жителі громади активніше долучалися до проведення толоки, днів благоустрою, які організовує селищна рада, бо догляд за могилами наших предків – святий обов’язок перед померлими родичами. Плануємо також залучити безробітних жителів громади до завершення робіт по благоустрою вулиць Незалежності та Степана Шковороди», – розповіла Людмила Цевух.

Така зайнятість дозволяє зменшити напругу на ринку праці, сприяє органам місцевого самоврядування у вирішенні питань соціально-економічного розвитку населених пунктів, дає заробіток, хоч і тимчасовий, непрацюючим громадянам.

За словами директорки Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості Мирослави Терети, громадські роботи можуть стати своєрідним випробувальним терміном на шляху до постійної зайнятості, адже вони дають змогу безробітному зарекомендувати себе як сумлінного працівника, який вміє і бажає працювати.

До речі, на громадян, зайнятих на таких роботах, поширюються державні соціальні гарантії, передбачені законодавством про працю та зайнятість населення і загальнообов’язкове державне соціальне страхування, тобто безробітні одночасно отримують і допомогу по безробіттю, і заробітну плату. Враховуючи, що користь від організації таких робіт для місцевої громади очевидна, служба зайнятості й надалі співпрацюватиме у цьому напрямку.

 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*