У Шацьку хочуть придбати додатковий апарат для штучної вентиляції легень

17.03.2020 / Новини

На позачерговій сесії Шацької райради, що відбулася у понеділок, 16 березня, депутати прийняли рішення виділити 100 тисяч гривень на медичну допомогу населенню на придбання дезінфікуючих та інших засобів для забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення району в зв’язку з епідемічною ситуацією, спричиненою коронавірусом в Україні.

На ці кошти буде закуплено протиепідемічні комплекти, медичні респіратори, дезінфікуючі засоби, швидкі тести на грип, медичні маски, рукавички та інші необхідні засоби, повідомляється на Facebook-сторінці самоврядного органу.

Також під час обговорення депутати підняли питання наявності в Шацькій лікарні апарату штучної вентиляції легень. Як повідомила директор КП «Шацька районна лікарня Шацької районної ради» Світлана Крецу, є один прилад, він робочий, але старенький. Сьогодні є крайня необхідність придбати апарат.

Тож депутати вирішили закласти 200 тисяч гривень для придбання апарату штучної вентиляції  легень. А оскільки його вартість становить понад 400 тисяч гривень, то Шацька лікарня звернеться до Шацької селищної ради з проханням співфінансувати придбання апарату.

Керівництво лікарні розглядає й інші джерела отримання коштів.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*