У Шацькому районі відбувся фестиваль патріотичної пісні (ФОТО)

07.11.2019 / Новини

На теренах Шацького краю втретє відбувся колоритний районний фестиваль патріотичної пісні «В піснях народу – доля України». 3-го листопада на сцені актового залу санаторію «Лісова пісня», що в селі Гаївка, виступили понад 20 колективів та окремих виконавців з усіх куточків Шацького району.

Всі учасники – від наймолодших школярів до співаків із досвідом – славили в піснях Україну, зізнавалися в любові своїй державі, дякували воїнам, які захищають її східні кордони від ворога, – пише Район.Шацьк.

Мистецький захід організували і провели фахівці Шацького РБК (директорка Валентина Ханзерук) спільно з колегами з району. Учасників та гостей фестивалю привітала директорка «Лісової пісні» Руслана Дибель, зазначивши, що свято патріотичної пісні, яке вже стало традиційним, вносить свій колорит у життя оздоровниці. Вона побажала всім творчого натхнення, гарного настрою, вдалих виступів і приємних незабутніх вражень, а фестивалю – подальшого процвітання.

 

Високу мету заходу – популяризувати українську патріотичну пісню та прищеплювати молодому поколінню любов до України – першим почав реалізовувати ансамбль «Мелодія» Шацького РБК твором «Боже, Україну збережи». В залі, вщент заповненому глядачами – відпочивальниками санаторію і жителями району, на декілька годин запанувала піднесена атмосфера.

Порадували талантами юні співаки Ольга Степанюк (с. Положеве), Мар’яна Богдан (с. Пехи), Світлана Лицманюк (с. Смоляри-Світязькі), Оксана Цвинкилевич (с. Самійличі), Марія Забродоцька (Шацький БДЮТ), Мирослава Янчук і Софія Карамач (с. Затишшя), Марія Гаврось (Шацький лісовий коледж), Аліна Науміч (дитяча музична школа), Надія Слюсарук (с. Світязь), дитячі ансамблі «Полісяночка» і «Барвінок» (відповідно Шацький РБК та санаторій «Лісова пісня»).

Внесли свій вклад у популяризацію української пісні в рамках фестивалю народні ансамблі «Молодички», «Лісова пісня», «Острів’яночка», вокальні колективи «Бутмеряночка» (с. Прип’ять), «Марічка» (с. Мельники), квартет «Піщаночка» (с. Піща) та тріо з с. Ростань.

 

Серед творів, які звучали зі сцени, були українські народні пісні, сучасні композиції, учасники присвячували пісні захисникам, молитовно просили в Бога, щоб зберіг життя воїнів і дарував мир нашій державі. А свої виступи часто закінчували національним гаслом «Слава Україні!».

Всім учасникам фестивалю організатори оголосили подяки. Оксана Юхимук, начальниця відділу культури і туризму Шацької РДА, подякувала працівникам культури за чудове свято патріотизму і любові до України, а глядачам – за підтримку і щирі оплески.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*