У Шацькому районі розпочала роботу комісія по заготівлі лісових ресурсів

14.06.2019 / Новини

У Шацькій райдержадміністрації розглянули питання про хід підготовки до сезону заготівлі природних рослинних ресурсів місцевого значення.

11 червня відбулося засідання районної постійно діючої комісії з координації дій державних органів, що здійснюють контроль за заготівлею другорядних лісових матеріалів, побічних лісових користувань та використанням корисних властивостей лісів під головуванням Віктора Плейтуха, – інформує прес-служба Шацької РДА.

Коротко поінформували щодо вищезазначеного питання начальник відділу регіонального розвитку екології та залучення інвестицій райдержадміністрації Галина Носуліч та головний спеціаліст цього ж відділу Юрій Дударчук.

“Збір, заготівля, а також закупівля у населення другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань тимчасовими лісокористувачами здійснюється в межах обсягів, вказаних у лісових квитках, і на території того постійного лісокористувача, що видав лісові квитки.

Кошти від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів зараховуються до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування”, – підсумувала на завершення Галина Анатоліївна.­

Відтак, місцеві ради безпосередньо зацікавлені у повноті надходжень плати за використання лісових ресурсів місцевого значення, дотриманні лімітів та порядку у здійсненні даного виду діяльності, а також здійсненні побічних лісових користувань на території області згідно затверджених норм на 2016-2020 роки.

Зазначио, що минулоріч найбільше сплачено в місцеві бюджети Піщанської сільської ради та Шацької селищної ради (ОТГ).

По завершенню засідання головуючий та члени комісії надали доручення головам сільських рад здійснювати контроль за дотриманням вимог чинного законодавства в частині здійснення заготівлі другорядних лісових матеріалів та побічних лісових користувань за наявності виписаних лісових квитків.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*